Публікації

Показано дописи з серпень, 2022

Російсько-українська війна в повітрі: 24 червня - 23 липня

Зображення
 Огляд чергового місяця війни від Марціна Стрембського. Прикольно читати наведені ним дані з офіційних російських зведень про уражені щодня сотні(!) українських позиційних районів, десятки штабів тощо. З цікавого - повідомлення про те, що за паспортного показника 500 км  дальність прицільного пуску Х-22 не перевищує 200 км (стара інерційна система наведення підводить). У висновках автор стверджує про поступове вичерпання бойових можливостей української ППО (?), але водночас відзначає неспроможність російської авіації прорвати цю ППО через брак підготовлених екіпажів і слабкість засобів РЕБ.

Війна артилерії

Зображення
 Черговий огляд Марціна Гавенди в липневому числі часопису Wojsko i Technika. Хід бойових дій у червні - з особливим акцентом на роль артилерії.

Втрати авіації в перші три дні

Зображення
 Стаття з березневого числа Skrzydlata Polska. Автор - вже колись згаданий мною Томаш Хипкі. Його позиція далека від проукраїнської, а висновки досить "цікаві" - стверджується, наприклад, що українська авіація і система ППО повністю знищені за перші три дні повномасштабного вторгнення. Цікаво буде подивитись свіжіші статті цього автора :)))))

Корейські кораблі у флотах країн Латинської Америки

Зображення
Колись я вже згадував, що латиноамериканські армії та флоти є одним з моїх захоплень. Відстежую їхній розвиток і вряди-годи пишу про них чисто для себе. Та все ж деякі епізоди і тенденції є досить цікавими для того, щоб поділитись ними. Сьогодні поговоримо про вплив Республіки Корея на розвиток флотів країн регіону. Не сказати, щоб він був вирішальним, але останніми роками стає все більш помітним.   Венесуела   Першою країною, яка отримала військові кораблі, побудовані на півдні Корейського півострова, стала Венесуела. На рубежі 70-х – 80-х років минулого століття ця країна активно оновлювала свої збройні сили за рахунок доходів від нафти – достатньо сказати, що Венесуела стала першою (і на два десятиліття єдиною) країною Латинської Америки, яка отримала винищувачі F-16. Торкнулись процеси оновлення і флоту, в тому числі й амфібійних сил. Шукаючи заміну для старих танкодесантних кораблів (ТДК) часів Другої світової війни (колишніх американських типу LST1), командування ВМС Венесуел