Авіація

 Британський аналітичний центр Royal United Services Institute опублікував цікавий аналіз щодо бездіяльності російської авіації над Україною та її нездатності досягти домінування в повітрі.

Дослідники дійшли висновку, що росіяни неспроможні виконувати масштабні складні повітряні операції з залученням багатьох типів машин. Чому? Ну, тому що вони їх зовсім не практикують. На відміну від льотчиків НАТО, росіяни мало літають, відпрацьовують переважно прості місії на тренажерах, майже завжди літають максимум ланками (четвірками) (!). І діють так в усіх військових операціях упродовж останніх 30 років. При цьому аналітики взагалі не розглядали питання технічної ефективності.
Росія зосередила близько 300 літаків навколо України [я зустрічав навіть цифри в 450 літаків] і втратила 44 машини за 10 днів. Отже, це приблизно 13% [або 10%]. Погром.
Росія як імперія довгий час спиралася лише на військову силу, а не на економіку чи культурну «м’яку силу».
Цей міф розпався менш ніж за два тижні. Якщо комусь потрібні були докази того, що диктатура в перспективі не може забезпечити навіть ті аспекти держави, які для неї нібито найважливіші, то тепер він їх має.
Росія – країна третього світу, лише з ядерною зброєю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М