Знай свого ворога: військова авіація російського Західного військового округу

З червневого числа Air Forces Monthly
 Дуже докладний огляд авіації Західного ВО (ВКС, авіація ВМФ і навіть Росгвардія) нашого їбанутого сусіда. Що треба відзначити: у ВКС в цьому окрузі вже не лишилось старих МіГ-29, Су-27 і Су-24М (крім однієї ескадрильї Су-24МР). З семи винищувальних ескадрилій (в трьох полках) - чотири літають на Су-35С, дві на Су-30СМ і одна на МіГ-31БМ. Дві бомбардувальні ескадрильї (один полк у Воронежі) повністю переозброєні на Су-34. Відкладені плани відтворення штурмового авіаполку в Бутурліновці (мав отримати модернізовані Су-25СМ). Також відкладені (або зовсім скасовані) плани формування бомбардувальної ескадрильї (на Су-24М!) в Шаталово - вона разом з дислокованою тут окремою розвідувальною ескадрильєю мали утворити змішаний авіаполк.
Дещо старіший авіапарк має авіація Балтійського флоту, дислокована в Калінінградському анклаві. З чотирьох ескадрилей (зведених у винищувальний і штурмовий авіаполки) дві літають на Су-27, одна - на суміші Су-24М і Су-24МР і одна - на Су-30СМ.
Також відзначається суттєве посилення за останні роки армійської авіації (входить до ВКС). В її складі одна бригада і два полки, а загалом - 5 штурмових ескадрилій, 4 транспортно-бойові, одна змішана, а також по одному загону важких транспортних вертольотів і вертольотів РЕБ (загалом 180-200 машин).










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М