Kalkan Diha - новий виріб фірми "Байкар"

 


Турецька фірма «Байкар» продовжує інтенсивні роботи в різних сегментах БпЛА. Безперечно, найвідомішим її продуктом є «Байрактар» ТВ2. З грудня 2022 р. випробовується реактивний «безпілотний винищувач» «Кизилельма». А ось на іншому полюсі знаходиться тактичний розвідувальний БпЛА Kalkan Diha, який саме проходить випробування. Дата їх початку не оголошувалась; відомо лише, що прототип здійснив вже 30 польотів з нальотом 70 годин.



Kalkan Diha – це безпілотник у популярному нині форм-факторі апарата вертикального зльоту і посадки з роздільними двигунами для злітно-посадкового режиму і для крейсерського польоту. Для першого служать чотири електромотори, які приводять в дію несучі гвинти, встановлені на кінцях підкрильних поздовжніх балок; для другого – бензиновий двигун зі штовхаючим гвинтом. БпЛА побудований за схемою літаючого крила із вінглетами.



Масогабаритні характеристики і льотні дані Kalkan Diha поки не публікувались – як тільки з’явиться детальна інформація, додам її до цього посту. Відомо лише, що БпЛА може оперувати на висоті до 4500 м, а тривалість польоту сягає семи годин.



Цільове обладнання БпЛА представлене оптико-електронною станцією BG-160 (власною розробкою фірми «Байкар») з телевізійною і тепловізійною камерами. БпЛА може здійснювати політ в автономному режимі – від старту до посадки. Розробник особливо підкреслює здатність Kalkan Diha працювати з морських платформ.

Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки: https://www.buymeacoffee.com/andrijkhar9

Приватбанк: 4731 2196 4166 1818

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М