MUV - новий тактичний автомобіль від Supacat

 


Британська фірма Supacat, добре знана своїми автомобілями-всюдиходами, представила на виставці в Мельбурні новий виріб Medium Utility Vehicle (MUV). Ця машина має зайняти нішу між важчими машинами High Mobility Transporter (HMT), знаними в нас як шасі для імпровізованих ЗРК з ракетами АІМ-132, і легкими All Terrain Mobility Platform (ATMP).


 

MUV базується на конструкції Toyota Hilux, але не на шасі (його виготовили спеціально), а на окремих вузлах – кабіні, двигуні та деяких інших. На виставці представили тривісний варіант (6х6) завдовжки 6,45 м, але є й двовісна опція (4х4) – 5,45 м. Максимальна допустима маса у тривісному варіанті – 6500 кг, вантажопідйомність – 3000 кг. Є можливість вибору одно- або дворядної кабіни.


 

Виставковий екземпляр обладнаний дистанційно керованим стрілецьким модулем Kongsberg i протидроновою системою Droneshield. Зрозуміло, можливі й інші варіанти комплектації. Машину можна дообладнати балістичним захистом та іншими потрібними на війні наворотами.

 

Де можна було б застосувати MUV в наших Силах оборони? З огляду на, вочевидь, немалу ціну, він не зможе замінити пікапи, наприклад, у МВГ – хоч варіант був би непоганий. Тож згодиться він, хіба що, як нішевий продукт для ССО, ГУР тощо.

 

Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки: https://buymeacoffee.com/andrijkhar9

 

Приватбанк: 4731 2196 4166 1818

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М

А-222 "Бєрєг"