"Вітязь"



 «Ми паєдєм, ми памчімся на алєнях утрам раннім...» Сьоднішній «аналоховнєт» примчав (чи, точніше, приповз) на Північ України з Далекої Півночі шишкостану – ну, знаєте, там де олені, ягель, північне сяйво... романтика!

🤣 Словом, приповз він на Харківщину – і тут і здох.
Учора наші бійці знищили транспортер ДТ-30 – двосекційну гусеничну машину, призначену для експлуатації в арктичних умовах. Такого роду транспортери досить поширені в північних країнах – вони відзначаються високою прохідністю (за рахунок невеликого навантаження на ґрунт). Найпоширеніші з них – це машини шведської фірми «Хегглундс», наприклад Bv 206 (вантажопідйомністю трохи більше двох тонн). Рашкованські ж конструктори створили справжній шедевр гігантоманії – машину завдовжки майже 14 м, здатну перевозити 30 тонн вантажу. На ДТ-30 встановили танковий двигун від Т-72. Зрозуміло, що і витрата палива є відповідною – адже повністю завантажена машина важить 58 тонн. Максимальна швидкість транспортера не перевищує 37 км/год.
В СРСР виробництво транспортерів ДТ-30 (як і менших ДТ-10 і ДТ-20). В останні роки в немитій зріс інтерес до цих машин через інтенсифікацію воєнних приготувань в Арктиці. В цьому регіоні формуються спеціяльні арктичні мотострілецькі бригади – 80-та і 200-та. Остання («Пєчєнгская Красназнамьонная ордєна Кутузова») вже «відзначилась» під Харковом – її БТГр тут добряче пошарпали українські воїни, здобувши, серед іншого, шість модернізованих танків Т-80БВМ. Знищений вчора ДТ-30, вочевидь, теж належав до цієї бригади (чи, точніше сказати, її решток). Поява в Україні такої спеціалізованої «арктичної» техніки свідчить про одне – шишкостан мусить стягувати сюди усі теоретично боєздатні частини: від «елітних», точніше «парадних» «Таманскай» і «Кантєміравскай» дивізій до десантників з Бурятії і «арктичних» мотострільців з-під Мурманська. Українці ж методично перемелюють їх на добриво

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М