Гібрид мотолиги і катера


Харківська «мотолига» - броньований багатоцільовий тягач МТ-ЛБ – завоювала добу репутацію завдяки своїй високій прохідності і добрим експлуатаційним якостям. МТ-ЛБ (і машини на його базі) дуже поширені в Збройних Силах України, але чимало служить і на боці зла – в армії шишкостану. Їхні лаптєногі мастеравиє відомі своїм садистським ставленням до техніки, внаслідок чого відносно нормальні взірці саморушних машин перетворюються на справжніх аналоховнєтських франкенштейнів.


 Творці, прости Господи, виробів, представлених у нинішньому випуску нашої рубрики, вочевидь, мріяли про кораблі і море... та доля дала їм лише мотолиги і український степ. Але справжніх м-скальських морєманів таким фіг зупиниш. Важко сказати де, але вони знайшли кілька корабельних кулеметних установок, і всиндючили їх на мотолиги. А далі – «раскінулась морє широко...»

 

Що ми бачимо на цих фото? 2М-1 – спарена установка 12,7-мм кулеметів ДШКМ, взята на озброєння 1948 р. Трошки молодша (1951 р. народження) 2М-7 – спарка 14,5-мм кулеметів КПВ. І зовсім вже антикварна одинарна тумбова установка ДШКМ – такі монтувались на «морскіх ахотніках» ще з 1930-х рр. Усі вони встановлені на мотолигах практично відкрито, а до того ж мають значну висоту. Так що кулеметникам не позаздриш... але коли це ми шкодували лаптєногих? Можемо стверджувати, що така конструкція самохідних кулеметних установок суттєво підвищує шанси кільком м-скалям стати хорошими. 

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М