БТР? БМП? словом чорт відь що на базі мотолиги

 


Учора в мережі з’явились фото наслідків ворожого штурму, зроблені на околицях Новомихайлівки в Донецькій області. Нашу увагу не могли не привернути дві знищені нестандартні мотолиги. Придивимось уважніше до цих продуктів творчості неповносправних.

 


Отже, що ми бачимо на фото? Типовий фронтовий ерзац, яких з кожним днем все більше породжує російсько-українська війна. Ми вже писали неодноразово про спроби козломордих перетворити мотолигу в різного роду самохідки з корабельними артустановками чи РСЗВ. Тут же бачимо машини, перероблені в БТР (БМП?), причому з чималою фантазією, але без належної акуратності. На обох знищених машинах над десантним відділенням зведена надбудова, причому досить примітивної конструкції. Понад те, на кожному з екземплярів вона різна – можна припустити, що її просто приварили «по мєсту» з того, що було під рукою. Ззаду зроблені великі двостулкові двері. Штатні башточки ТКБ-01 відсутні, більше того – немає бодай якогось накриття дірки в корпусі, яка утворилась після зняття башточки. Наскільки можна розібрати на фото, машини озброєні стрілялкою, встановленою в передній настині підвищеного десантного відділення. Що за стрілялка? Боюсь помилитись, але виглядає як 2А14, тобто, «половинка» ЗУ-23-2.

 


Що ж хотіли сказати козломорді цими саморобками? Зважаючи на низьку якість, можна припустити, що це – машини-камікадзе, одноразового використання, для підриву на українських позиціях. На користь цього може свідчити те, що, принаймні, одна з них знищена внутрішнім вибухом. Але в таком разі не зрозуміло, навіщо було заморочуватись з надбудовами? Інша версія – імпровізовані БТР (БМП?) для зерг раша. Можливо – творіння якогось із «матастрєлкових палков терріторіальних войск» (МСП ТРВ), чмобіківських частин, які матастрєлковиє тільки за назвою. Роздобули парочку мотолиг, цілком можливо, що некомплектних (без тих же ТКБ-01), і вирішили творчо удосконалити. В будь-якому разі, кар’єра цих саморобоу виявилась недовгою.

 

Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки: https://www.buymeacoffee.com/andrijkhar9

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М