Гібрид мотолиги і катера 2nd edition

 


Ви знаєте, коли я вперше побачив це зображення, подумав - пфотосхоп! Ба, ні - реальність лаптєстану здатна перевершити будь-яку фантазію. Цього разу козломорді мастєровиє всиндючили на мотолигу спарену корабельну артустановку 2М-3М (анткварну - випуск її почався ще 1949 р.). Важить ця дура півтори тонни (без боєкомплекту), ну, а габарити самі можете прикинути... Щоправда, як пишуть самі зайвохромосомні, оригінальні 25-мм автомати М-110 довелось замінити на 14,5-мм кулемети КПВТ - логічно, оскільки з флотськими снарядами на сухопутному фронті напряжонка.


Ви будете сміятись, але схоже це - серійні вироби! :)))



А ось цей покруч вже перейшов на бік добра - був затрофеєний нашими військами десь на початку лютого. Мотолига з установкою 2М-7 - флотською тумбовою спаркою 14,5-мм кулеметів КПВ. Причому відмінна від тієї, яка вже зустрічалась на фото - тут ми бачимо збережену штатну башту під кулемет ПКТ і протикумулятивні сітки на бортах. Ідентифікаційний знак - число "51" в колі - натякає на приналежність цього "катера" 1-й мотострілецькій бригаді 1-го АК (так, зараз нумерацію частин 1-го і 2-го АК поміняли, але я ще пишу по-старому).

Оновлення від 01.09.2023



А ось свіженьке відео цілої батареї - чотири штуки - мотолиг з артустановками 2М-3М. На відміну від екземплярів, які зустрічались раніше, від корабельної артустановки лишили тільки верхній ярус - без цоколя. Рішення доволі раціональне - самохідна стала значно нижчою.


А це до питання - чи зможуть лаптєногі використовувати гібриди мотолиги і катера проти дронів. Стріляти-то цей витвір гуртка очумєлих ручок зможе… а ось влучити - не факт!


Оновлення від 01.11.2023

Чергова стадія еволюції морської мотолиги - зʼявився мангал




Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки https://www.buymeacoffee.com/andrijkhar9

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М