Українські модернізації БМП-2


 Про українські модернізації БМП-1 я вже писав, і намагаюсь відстежувати оновлення. Схоже, час заводити пост (з продовженнями, сподіваюсь) про українські модернізації БМП-2. 20 липня на фейсбук-сторінці 57-ї окремої мотопіхотної бригади з'явилось дуже цікаве відео модернізованої БМП-2 (точніше, командирського варіанту БМП-2К).

Машина обладнана бойовим модулем БМ-7 "Парус" (такий же, як і на БТР-4Е; використовується також на модернізованих МТ-ЛБу - детальніше тут), причому, наскільки можна розібрати, не в "мобілізаційному" варіанті (без ПУ ПТРК "Бар'єр"), а в повнокомплектному. Це породжує простір для версій щодо походження цього екземпляра. За однією з них, схожа машина, начебто, "світилась" на одному з харківських заводів напередодні повномасштабного вторгнення. Проти цього говорить відсутність фото/відео цього екземпляра за увесь час, що минув від 24 лютого 2022 р. Можливо - це моє припущення - тут виникла плутанина з іншим модерніхованим варіантом БМП-2, з модулем "Стилет", який демонструвався у 2020 р. Друга версія - встановлення на БМП-2К модуля з пошкодженого БТР-4Е. Нарешті, не можна виключати й те, що на машину встановили модуль нового виробництва - можна ж припустити, що поточний темп випуску БМ-7 перевищує темп випуску БТР-4Е (на користь цього говорить і факт появи модернізованого варіанту БТР-70 з "Парусом").


Інші удосконалення машини з відео - менш значні: світлодіодні фари, поручні для більшої зручності посадки/спішування.

Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки: https://buymeacoffee.com/andrijkhar9

Приватбанк: 4731 2196 4166 1818









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Ладога"

Довідник: Ту-22М

А-222 "Бєрєг"